17 ℃

Willem had in 1962 al het coronavirus

Foto: Aleksandar Milutinovic / Shutterstock.com

De wereld is in de ban van het coronavirus. Ineens is het virus overal in het nieuws en steeds meer mensen krijgen het. Voor Willem Tienhof uit Nuland is het allemaal niets nieuws. Hij had het coronavirus al in 1962.

“Weet je wat het is?”, vraagt de inmiddels 74-jarige Brabander. “De mensen kunnen niks meer hebben tegenwoordig. Als mensen ergens een pijntje voelen, of ze hoesten een keertje, dan rennen ze al naar de dokter. In mijn tijd klaagde je niet zo snel. Je werkte gewoon door. Je wist niet beter.”

Willem begint te grinniken, als hij op televisie ziet hoe een coronapatiënt wordt onderzocht door mannen in witte pakken. “In mijn tijd had je dat allemaal niet. Een glas warme melk kon je krijgen. En dan ging je wat vroeger naar bed. Verder moest je gewoon je coronabek houden.”

En de mensen die nu aan het coronavirus overlijden? “Daar heb ik geen enkel respect voor”, mompelt Willem. “Bij het eerste de beste virusje in bed gaan liggen sterven. Dat vind ik zó makkelijk. In mijn tijd had je daar helemaal geen tijd voor. De aardappels moesten van het land.”

 
Deel dit artikel: