15 ℃
Vreemde move:

Willem Engel overweegt carrière als dansleraar

Willem Engel overweegt carrière als dansleraar
Foto: YT CC

Nu het Outbreak Management Team (OMT) het coronavirus heeft afgeschaald tot een ‘alledaagse infectie’, overweegt Willem Engel zijn carrière een andere wending te geven. Engel zou aan de slag willen als dansleraar.

Volgens het OMT is er geen sprake meer van een pandemie, maar heeft corona in ons land de endemische fase bereikt. Dat betekent dat het coronavirus nu op dezelfde manier kan worden behandeld als bijvoorbeeld een griepvirus. Extra maatregelen zijn volgens het OMT niet meer nodig en daardoor zal ook Willem Engel op zoek moeten naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Engel overweegt zijn geluk te beproeven op een compleet ander terrein. De vaccincriticus zou zich willen gaan bezighouden met Zuid-Amerikaanse dans, de van oorsprong Braziliaanse zouk in het bijzonder. Engel zou zelfs lessen willen gaan geven in de Zuid-Amerikaanse danskunst.

Veel mensen wensen Engel succes toe met zijn nieuwe plannen. Toch klinkt er ook kritiek. “Engel heeft misschien verstand van virussen en vaccins, maar wat weet hij nou van Zuid-Amerikaanse dans?”, zegt dansleraar Annilo Mouriro. “Dit is beschadigend voor ons vak. Het kan niet zo zijn dat iedereen zich zomaar dansleraar gaat noemen.”

 
Deel dit artikel: