'Frikandel kennen ze daar niet'

Willem-Alexander laat Macron kennismaken met Nederlandse eetcultuur

Willem-Alexander laat Macron kennismaken met Nederlandse eetcultuur
Foto: www.hollandfoto.net / Niamh Blanchard / Frederic Legrand COMEO / Metamorworks / Exy13 / Shutterstock.com

De Franse president Macron is in Nederland aangekomen voor een tweedaags staatsbezoek. Hij is hier op uitnodiging van koning Willem-Alexander. De koning nam Macron mee naar Amsterdam om hem te laten kennismaken met de Nederlandse eetcultuur.

Het is voor het eerst in 23 jaar dat een Franse president ons land bezoekt. Op de agenda staan onder meer besprekingen over duurzaamheid en de samenwerking tussen beide landen. Op initiatief van de koning bracht het duo vanmorgen eerst een bezoek aan een vestiging van Febo.

“Frankrijk is een prachtig land, maar ze hebben daar geen verstand van lekker eten. Er is daar gewoon totaal geen eetcultuur. Zoiets als een frikandel, of een mexicano, dat kennen ze daar niet”, aldus Willem-Alexander.

Macron keek verwonderd hoe Willem-Alexander met enkele euro’s de volgende snack uit de muur trok. “Morsure d’ours”, zei de koning in het Frans tegen zijn gast. “Nous l’appelons un ‘berenhap’.”

Het bezoek werd afgesloten met culinaire hoogtepunt uit de Nederlandse keuken. “Salon de coiffure”, vertaalde Willem-Alexander.

 
Deel dit artikel: