Willem-Alexander 10 jaar op de troon… werkt Beatrix aan een comeback?

Willem-Alexander 10 jaar op de troon… werkt Beatrix aan een comeback?
Foto: YT CC

Koning Willem-Alexander zit precies 10 jaar op de troon, maar hoe lang nog? Voormalig koningin Beatrix zou in het diepste geheim werken aan een comeback. Dat melden bronnen nabij het Koninklijk Huis. In Kasteel Drakensteyn zou Beatrix de plannen voor haar terugkeer inmiddels tot in detail hebben uitgewerkt.

Beatrix was koningin van Nederland tussen 1980 en 2013. Na haar abdicatie wilde Beatrix het wat rustiger aan doen. Beatrix leidt nu een teruggetrokken bestaan en treedt nauwelijks nog op in het openbaar. Toch zouden er nu plannen zijn voor een comeback.

Over de reden van haar comeback wordt druk gespeculeerd. “Beatrix heeft haar zoon een eerlijke kans gegeven. Ze ziet haar zoon al tien jaar stuntelen, zoals met die onhandige Griekenlandreisjes, maar ze mag zich er niet mee bemoeien. Dan komt er natuurlijk een moment waarop ze zegt: ‘ho even, nu is het mooi geweest'”, zegt royaltykenner Jan Asmodée. “Daarnaast mist Beatrix het contact met haar fans. Na een heel leven in de spotlights kun je in een diep zwart gat vallen. Het blauwe bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan.”

 
Deel dit artikel: