11 ℃

Wilders wil ‘nieren proeven’ van VVD, BBB en NSC maar volgens Omtzigt is dat ongrondwettelijk

Wilders wil ‘nieren proeven’ van VVD, BBB en NSC maar volgens Omtzigt is dat ongrondwettelijk
Foto: C.W. Burgers / Shutterstock.com

DEN HAAG - Geert Wilders heeft aan verkenner Ronald Plasterk laten weten dat hij de nieren wil proeven van de VVD, BBB en NSC. Dit is tegen het zere been van Pieter Omtzigt die dat ongrondwettelijk vindt.

Na zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk sprak PVV-leider vol goede moed met de aanwezige journalisten. Wilders heeft een duidelijke strategie voor ogen waarbij vier rechtse partijen de toekomstige regering gaan vormen. Wilders wil dat de PVV, VVD, NSC en BBB op korte termijn elkaars ‘nieren gaan proeven’ om te kijken of er genoeg gemeenschappen punten zijn om te gaan formeren. NSC-leider Omtzigt is allerminst blij met deze volgens hem ongrondwettelijke manier van doen.

“Ik vind het proeven van nieren op zijn zachtst gezegd absurd”, liet Pieter Omtzigt desgevraagd weten. “Ik heb al eerder gezegd dat ik met de PVV om tafel wil gaan aangezien zij verreweg de grootste partij zijn. Maar ik heb ook duidelijk onderstreept dat ik alleen met Wilders ga praten als hij de grondwet respecteert. Het proeven van nieren van levende mensen valt hier zeker niet onder.”

 
Deel dit artikel: