18 ℃

Wilders wil Afghaanse vluchtelingen in Nederland zo snel mogelijk evacueren

Foto: C.W. Burgers / Shutterstock.com

De Afghaanse vluchtelingen die momenteel in Nederland verblijven moeten zo snel mogelijk worden geëvacueerd. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in reactie op de onrust bij de opvanglocatie in Harskamp.

Enkele honderden omwonenden protesteerden dinsdagavond bij de opvanglocatie in Harskamp. Daarbij werden fascistische leuzen geroepen en autobanden in brand gestoken. Wilders vindt dat Nederland de morele plicht heeft om de Afghaanse vluchtelingen te helpen.

“Deze mensen zitten hier in een verschrikkelijke situatie. We moeten er alles aan doen om ze zo snel mogelijk naar een veilig land te brengen, zoals Duitsland of Canada”, aldus Wilders, die pleit voor een luchtbrug vanuit Schiphol.

Toch rijst de vraag of een evacuatie van vluchtelingen uit Nederland echt nodig is. De situatie hier lijkt immers vele malen beter dan in Afghanistan. Wilders reageert geïrriteerd op de vraag of zijn zorgen niet gewoon een doorzichtige truc zijn om de vluchtelingen het land uit te krijgen: “Wat een harteloze opmerking. U heeft makkelijk praten. U bent zeker nog nooit in Harskamp geweest.”

 
Deel dit artikel: