19 ℃

Wie zijn die miljoenen Nederlanders dan?

Geert Wilders sprak vandaag voor de rechtbank die oordeelt over zijn ‘minder-minder’-zaak. “Ik vraag u, namens miljoenen Nederlanders: spreek mij vrij”, aldus Wilders. Hoe komt hij aan die cijfers?

geert-wilders-zijaanzichtHet Openbaar Ministerie wil dat Geert Wilders gestraft wordt voor zijn toespraak bij een PVV-bijeenkomst in 2014. Wilders vroeg zijn Haagse partijgenoten of zij meer of minder Marokkanen in de stad willen. Volgens het OM zette Wilders daarmee aan tot discriminatie en haat. Het OM eist een geldboete van 5.000 euro.

Wilders vindt dat hij door de rechtbank moet worden vrijgesproken. “Ik vraag u, namens miljoenen Nederlanders: spreek mij vrij”, aldus de PVV-voorman.

Volgens politiek analist Fons Knielen goochelt Wilders met cijfers. “Ik vraag me af hoe hij namens miljoenen Nederlanders om vrijspraak kan vragen”, aldus Knielen. Zomaar een getalletje roepen is wel erg makkelijk. Voor zover bekend is er nooit een officiële telling geweest. Mij is in ieder geval niets gevraagd.”

De rechtbank doet op 9 december uitspraak. Wilders heeft dus nog een paar weken om de lijst van miljoenen Nederlanders te laten zien. De teller loopt.

 
Deel dit artikel: