14 ℃

Wilders past toon enigszins aan: “We gaan het eens over links proberen”

Wilders past toon enigszins aan: “We gaan het eens over links proberen”
Foto: C.W. Burgers / Shutterstock.com

DEN HAAG - Het partijprogramma van de PVV is op veel punten milder geworden in vergelijking met eerdere partijprogramma’s van de partij. Volgens partijleider Geert Wilders is er inhoudelijk niet heel veel veranderd, behalve het feit dat de partij links is geworden.

In een uitgebreid interview geeft Wilders toe dat de toon van het nieuwe partijprogramma op meerdere punten is aangepast. Zo is de oproep tot een ministerie van Remigratie en de-islamisering – tot nu toe een vast punt in de verkiezingsprogramma van de partij – nergens meer te lezen. Volgens Wilders heeft dat echter geen enkel effect op de uitgangspunten van de partij: “Misschien hebben we in het verleden onze linkse uitgangspunten iets te rechts geformuleerd.”

Wilders verwacht dat zijn PVV weleens een sleutelrol kan krijgen bij een toekomstige coalitievorming: “Je ziet dat de Nederlandse kiezer een fikse ruk naar het midden maakt. Dat is voor ons als gematigde en milde partij natuurlijk goed nieuws. Ik verwacht dan ook dat wij een goed alternatief kunnen zijn om de VVD eens uit de regering te krijgen, want hun keiharde migratieplannen zijn absoluut niet meer van deze tijd.”

 
Deel dit artikel: