Wilders: “Grenzen dicht voor butskoppen”

Foto: C.W. Burgers / Shutterstock.com

Europa moet de grenzen sluiten voor butskoppen. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders. In de afgelopen dagen probeerden al twee butskoppen illegaal aan land te komen. Wilders vreest dat de instroom van butskoppen volledig uit de hand loopt.

Steeds meer butskoppen proberen na een hachelijke tocht over de Noordzee ons land te bereiken. Velen overleven dat niet. Maandag werd op het strand bij Terneuzen een butskop gevonden. Woensdag waagde een tweede butskop bij Borssele een poging om het land in te komen. “Sluit de grenzen voor de butskop. En de butskoppen die nu al op het strand liggen moeten worden teruggestuurd”, aldus Wilders.

Volgens Wilders proberen de butskoppen vanuit de Noordzee bewust door te stromen naar Zeeland en Zuid-Holland. “Dit zijn geen vluchtelingen, dit zijn gelukszoekers. De butskoppen die hier aanspoelen krijgen gratis zorg en gaan na een tijdje massaal de bijstand in. Ze worden hier gratis nat gehouden, terwijl de ouderen in onze verzorgingshuizen niet eens elke dag gewassen worden.”

 
Deel dit artikel: