19 ℃

Wilders: “Drie Wijzen uit het Oosten horen niet in onze kerststal”

Wilders: “Drie Wijzen uit het Oosten horen niet in onze kerststal”
Foto: C.W. Burgers / Shutterstock.com

DEN HAAG - Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, is er in de kerststal geen plaats meer voor de Drie Wijzen uit het Oosten. “Dit symbool van ongelimiteerde immigratie geeft een verkeerd signaal af aan niet-westerse culturen”, aldus Wilders.

Veel christenen zetten rond kerst een kerststal onder hun boom, waarmee de eerste dagen van Jezus Christus worden uitgebeeld. Volgens het Evangelie van Mattheüs werd Jezus kort na Zijn geboorte bezocht door drie wijzen uit het oosten. Wilders stoort zich aan het feit dat de Drie Wijzen uit het Oosten nog altijd in veel kerststallen te vinden zijn.

“Nergens in de Bijbel is te lezen dat de Drie Wijzen uit het Oosten beschikten over de juiste inreispapieren. Toch staan deze lieden elk jaar weer in de stal en maken symbolisch gebruik van onze voorzieningen. Dan vraag ik me af: welk signaal geven we hiermee af aan andere niet-westerse immigranten?”, aldus Wilders.

Dat de geboortestal van Jezus destijds in Bethlehem stond en niet in Nederland, doet volgens Wilders niets af aan de symboliek: “Dat mag misschien zo zijn, maar dan zeg ik: laten we de Wijzen in die regio opvangen, in plaats van ze elk jaar naar Nederland te halen.”

 
Deel dit artikel: