PVV-leider at en dronk al die tijd niets

Wilders doet anderhalf uur mee aan de ramadan

Wilders doet anderhalf uur mee aan de ramadan
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Voor veel moslims begon maandag de ramadan, de islamitische vastenmaand. Tijdens de ramadan mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en niet drinken. Ook veel niet-moslims doen uit solidariteit geheel of gedeeltelijk mee aan de ramadan, zoals Geert Wilders.

Op beelden van de Tweede Kamer is te zien hoe de sympathieke PVV-leider anderhalf uur lang niets at en niets dronk, kennelijk als gebaar naar de Nederlandse moslimgemeenschap. “Ook hieruit blijkt weer dat Wilders een stuk milder en verdraagzamer is geworden”, zegt politiek commentator Fons Knielen. “Anderhalf uur niet eten en niet drinken is natuurlijk geen indrukwekkende prestatie, maar het gaat om de symboliek. Als handreiking naar moslims is dit een groots gebaar.”

Naast een maand van bezinning is ramadan een maand waarin extra aandacht geschonken wordt aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid. De hele ramadan duurt ruim vier weken en eindigt met het Suikerfeest. Of Wilders daar ook aan meedoet, is nog niet bekend.

 
Deel dit artikel: