23 ℃

Wilders: “Dick Schoof was vierde keus, maar blij dat we eindelijk iemand hebben”

Wilders: “Dick Schoof was vierde keus, maar blij dat we eindelijk iemand hebben”
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Nee, hij was zeker niet onze eerste keus. Dat weet hij zelf ook. Maar als verder niemand wil, moeten we natuurlijk iets”, zei PVV-leider Wilders over beoogd premier Dick Schoof.

Dinsdag werd bekend dat Dick Schoof bereid is om premier te worden. “Zoals u weet is hij niet mijn favoriet. Van niemand eigenlijk. We hadden eerst geprobeerd om Ronald Plasterk te strikken, maar hij trok zich terug. Vervolgens hebben we Steven van Eijck en Kim Putters nog gepolst, maar zij wilden ook niet. Tja, dan blijven er weinig mensen over. Dus dan maar Dick Schoof”, aldus Wilders.

“Dick Schoof is 67. Weet u, ik vind dat eigenlijk te oud”, aldus Wilders. “Bovendien is hij al z’n hele leven ambtenaar. Daar hoort een bepaalde mentaliteit bij waar ik niet dol op ben. Dat heb ik hem ook eerlijk verteld.”

“Of hij capabel is? Tja, dat moet nog blijken. Ik denk het niet, eerlijk gezegd. Maar weet u, ik ben al blij dat we iemand hebben”, zucht Wilders. “Het is natuurlijk wel triest dat we nu in een situatie zijn beland waarin we met Dick Schoof moeten gaan regeren. Dat is voor hem zelf ook niet leuk, maar het is niet anders.”

 
Deel dit artikel: