16 ℃

Wilders boos op Rutte na persconferentie: “Grenzen dicht? Belachelijk!”

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Premier Rutte was dinsdagavond uitermate duidelijk tijdens de persconferentie over het coronavirus. De lockdown gaat drie weken langer duren en er wordt nog een onderzoek gedaan naar de mogelijke positieve effecten van een avondklok.

Verder riep Rutte iedere Nederlander op om tot en met maart niet naar het buitenland te reizen. Ook elke inkomende reiziger wordt eerst getest op corona voordat hij of zij ons land binnen mag. Op deze manier wil het kabinet voorkomen dat buitenlanders massaal naar ons land afreizen. PVV-lijsttrekker Geert Wilders is woedend over het strenge inreisbeleid.

Wilders eist dat de grenzen per direct weer open gaan: “Het is van de zotte dat ons land volledig op slot zit. Het is al verschrikkelijk dat wij als Nederlanders niet naar het buitenland mogen, maar ik vind het nog erger dat nu niemand meer ons land in kan. Het kan toch niet zo zijn dat wij de grenzen volledig op slot doen? We leven hier toch niet op een eiland? Dit is echt een volkomen verkeerd signaal naar de rest van de wereld. Op deze manier zal in de toekomst geen enkele buitenlander zich meer in ons land willen vestigen. Is dat wat we willen?”

 
Deel dit artikel: