17 ℃

Wilders: “Boeren willen niet méér, maar juist minder stikstofregels”

Bij het boerenprotest in Den Haag heeft Geert Wilders een hardnekkig misverstand de wereld uit geholpen. De boeren willen niet méér, maar juist minder stikstofregels, zo blijkt.

Foto: Btwcapture / Shutterstock.com

Voor de tweede keer in korte tijd demonstreerden boze boeren in Den Haag. Onduidelijk was waarvoor of waartegen ze precies demonstreerden. Geert Wilders schepte eindelijk duidelijkheid. “Ik ga jullie een vraag stellen: willen jullie hier in deze stad meer of minder stikstofregels?”, vroeg Wilders aan de boeren. Dankzij die vraag is er nu duidelijkheid: de boeren willen minder stikstofregels.

“Geert Wilders is een geweldige politicus, die op het juiste moment precies de juiste vraag stelt”, zegt politiek analist Fons Knielen. “De honderden spandoeken van de boeren waren inderdaad vrij onduidelijk. Maar dankzij Wilders is er nu geen twijfel meer over de wensen van de boeren. Ze willen minder stikstofregels.”

Knielen heeft niets dan lof voor de treffende vragen van Wilders: “Met zijn meer-of-minder-vraag wist Wilders al vaker ingewikkelde kwesties op te lossen. Bij een benefietconcert van Veilig Verkeer Nederland vroeg hij onlangs al: “Willen jullie meer of minder dodelijke ongelukken?” En op een bijeenkomst van de Kankerbestrijding: “Willen jullie meer of minder kanker?” Dat zijn vragen die geen enkele andere politicus durft te stellen. Dat heeft met populisme niets te maken.”

 
Deel dit artikel: