22 ℃

Wilders baalt dat twee PVV’ers ongeschikt bleken als vicepremier: “Het wordt tijd dat ik meer macht krijg binnen mijn partij”

Wilders baalt dat twee PVV’ers ongeschikt bleken als vicepremier: “Het wordt tijd dat ik meer macht krijg binnen mijn partij”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft gereageerd op het feit dat hij twee PVV-Kamerleden heeft moeten terugtrekken voor de post van vicepremier. Volgens Wilders is het de hoogste tijd dat hij meer macht krijgt binnen de partij zodat dit soort slippertjes in de toekomst voorkomen kunnen worden.

“Pijnlijk”, zegt PVV-leider Geert Wilders als hem wordt gevraagd hoe hij de gang van zaken rond de twee beoogde vicepremiers heeft beleeft. Zowel PVV-Tweede Kamerlid Gidi Markuszower als Marjolein Faber werden om verschillende redenen ongeschikt bevonden voor het vicepremierschap. “Ik weet niet wie deze idioten steeds uitkiest, maar dit was absoluut prutswerk”, volgens een getergde Wilders.

Volgens Geert Wilders wordt het dan ook hoogste tijd dat hij meer macht krijgt binnen de PVV: “De democratie binnen onze partij is volledig doorgeschoten. Daardoor is het mogelijk dat we volledige mafklappers in de Tweede Kamer hebben zitten die absoluut niet capabel en integer genoeg zijn om vicepremier van ons mooie land te worden. Een onvergeeflijke doodzonde. Ik zal de schuldige aan dit debacle dan ook persoonlijk opsnorren en stante pede uit de partij gooien.”

 
Deel dit artikel: