“Een wijntje op kantoor moet kunnen”

Je werkdag beginnen met paar glazen wijn zorgt voor een ontspannen sfeer en meer werkplezier. Dat zegt Anne Romdijk van de Stichting Kantoorwijn, die het gebruik van wijn tijdens het werk wil promoten.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

De meeste Nederlanders drinken graag een glaasje wijn. Toch wordt er op de werkplek relatief weinig gedronken, vergeleken met thuis of in de kroeg. Vooral op maandagochtend durven maar weinig werknemers de week te beginnen met wijn. De Stichting Kantoorwijn wil het taboe doorbreken. “Het is heel normaal als werknemers zich volgooien met thee of koffie. Maar o wee als iemand een wijntje pakt. Daar wordt met een schuin oog naar gekeken”, zegt Romdijk.

Speciaal voor op de werkplek stelde de Stichting Kantoorwijn een selectie van heerlijke werkwijnen samen. “Een verkoopgesprek of een brainstorm loopt veel soepeler als je eerst een flesje chardonnay neemt”, weet Romdijk. “Wijn haalt je blokkades weg, waardoor je bijvoorbeeld veel gemakkelijker om opslag vraagt.”

De Stichting Kantoorwijn start vandaag met een voorlichtingscampagne. “Praat erover met je baas. Maak het bespreekbaar”, adviseert Romdijk. “Over een paar jaar is een glas wijn op je bureau net zo normaal als een kop koffie. Bij ons op kantoor kunnen we al niet meer zonder. Dat is prachtig om te zien.”

 
Deel dit artikel: