18 ℃

Wijn drinken helpt tegen veroudering

Als je voldoende rode wijn drinkt blijf je er langer jong uitzien. Britse onderzoekers ontdekten dat rode wijn stoffen bevat die de veroudering van de huid tegengaan.

Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

De wetenschappers ontdekten dat stofjes in rode wijn, flavonoïden, zorgen voor een betere bescherming van huidcellen. Door rode wijn krijgen de huidcellen dus een soort verjongingskuur, blijkt uit het onderzoek.

De heilzame werking van rode wijn is al langer bekend. Om haar huid jong en gezond te houden drinkt Karin Hillebaard (35) elke dag. “Ik begon met twee of drie glazen per avond, maar ik merkte dat mijn huid toch verouderde. Daarom heb ik de dagelijkse hoeveelheid opgevoerd naar twee flessen. Nu zie ik er veel jonger uit”, aldus de knappe blondine.

Maar wijn heeft nog veel meer heilzame bijwerkingen, weet Karin. “Toen ik nog niet dronk had ik vaak ruzie met mijn man. Na een paar maanden stevig doordrinken ging hij uit zichzelf weg. En de kinderen nam hij mee, ideaal. Na mijn ontslag kreeg ik bovendien veel meer vrije tijd. Zonder wijn was dat allemaal nooit gelukt.”

 
Deel dit artikel: