19 ℃

Wielrenners Tour de France rijden agressief in op publiek

Foto: YT CC

Een onschuldige toeschouwer is hard aangereden tijdens de openingsrit van de Tour de France. Met tientallen rijders tegelijk werd ingereden op een vrouw die aan de kant stond. Er leek duidelijk sprake van een georganiseerde aanval. De toestand van de vrouw is vooralsnog onbekend.

Asociaal weggedrag van wielrenners is al jarenlang een toenemend probleem. Andere weggebruikers hebben veel hinder van de Tour de France. Om het genot van de wielrenners niet te veel in de weg te staan, worden wegen in diverse dorpen en steden zelfs compleet afgesloten. Voor het vergaren van bewijsmateriaal rondom dit asociale gedrag worden wielrenners al gevolgd door camera’s langs de weg en in de lucht, maar zelfs dat weerhoudt de wielrenners niet van onfatsoenlijk gedrag.

Op de beelden is duidelijk te zien dat vele mensen voldoende afstand houdt van het aanstormende peloton. Ook deze vrouw stond aan de zijkant van de weg en beschermde zichzelf met een grote kartonnen bord. Even lette de vrouw niet op. Een groep van tientallen renners, met één rijder gefocust op de vrouw aan de rand, zag daarbij de mogelijkheid om vol op het slachtoffer in te rijden.

 
Deel dit artikel: