16 ℃

Wie zorgt voor de plantjes als u dood bent?

Foto: Romrodphoto / Shutterstock.com

U denkt er misschien liever niet over na. Toch hebben uw planten ook na uw overlijden water nodig. De meeste mensen hebben hier niets voor geregeld. De Plantenbescherming start deze week een campagne om aandacht te vragen voor dit probleem.

Volgens de Plantenbescherming worden kamerplanten vaak vergeten als hun eigenaar is overleden. “Mensen hebben vaak wel een uitvaartverzekering en een testament, maar voor de planten is niets geregeld. De kamerplanten blijven droog en onverzorgd achter. Vaak komen ook zij te overlijden, wat de hele situatie nog verdrietiger maakt”, zegt woordvoerder Yp Feenstra.

Na een sterfgeval schiet de zorg voor de planten er vaak bij in. “Nabestaanden zijn druk met het regelen van de uitvaart. De eerste zorg gaat naar de overledene. Dat is jammer, want die is toch al dood. De planten hebben juist direct na het overlijden van de eigenaar extra water nodig.”

Feenstra roept vooral ouderen op om tijdig een plantenvoogd aan te wijzen. “Praat erover met iemand die u vertrouwt. Maak op tijd uw wensen kenbaar. Zo voorkomt u dat u uw nabestaanden met dorre planten achterlaat.”

 
Deel dit artikel: