14 ℃

Wie zijn de drie jongens die Kyra niet het spoor op duwden?

Foto: Maridav / Shutterstock.com

Wie zijn de drie jongens die Kyra Heidebloems (21) maandagochtend niet het spoor op duwden en zo waarschijnlijk haar leven redden?

Kyra Heidebloems is hard op zoek naar drie jongemannen die haar op het perron van station Sloterdijk niet het spoor op duwden, luttele minuten voor de trein richting Zwolle passeerde. “Ik wil ze graag persoonlijk bedanken, dankzij hen leef ik nog”, vertelt ze.

Het is maandagochtend, even voor half twaalf. Kyra wil de trein naar Zwolle pakken voor een afspraak met een vriendin. Op gepaste afstand staan drie jongemannen met elkaar te praten. Enkele minuten later rijdt de trein het station binnen. “Nu ik het zo vertel, komt de schok pas echt binnen”, vertelt ze. “Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als die jongens me het spoor op hadden geduwd.”

Wie de helden zijn en waar ze vandaan komen? Kyra heeft geen idee. “Maar ik wil ze graag ontmoeten en bedanken, op z’n minst met een bloemetje of zo. Als ze me niet met rust hadden gelaten, had ik hier misschien niet meer gestaan.”

 
Deel dit artikel: