Profiel

Wie is Dilan Yesilgöz, de opvolger van Mark Rutte?

Wie is Dilan Yesilgöz, de opvolger van Mark Rutte?
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

VVD-politica Dilan Yesilgöz werpt zich op als opvolger van Mark Rutte. Yesilgöz is niet alleen de beoogde lijsttrekker van haar partij, maar maakt ook een grote kans op het premierschap. Wie is zij precies?

Dilan Yesilgöz werd geboren op 18 juni 1977. Een eenvoudige rekensom leert dat zij inmiddels zo’n 46 jaar oud is. Precies op het moment van haar geboorte stonden de planeten Mars en Saturnus op één lijn. Toeval? Waarschijnlijk niet.

De achternaam Yesilgöz komt uit het Turks en betekent letterlijk ‘groen oog’. Overigens heeft Dilan Yesilgöz zelf donkerbruine ogen.

Dilan Yesilgöz heeft een voorliefde voor countrymuziek. Op 3-jarig leeftijd zong ze de melodie van het liedje ‘9 to 5’, dat later in de uitvoering van Dolly Parton een grote hit werd.

Dilan Yesilgöz stookt in haar kelder een likeur op basis van van lariksbladeren en pyridoxine.

Dilan Yesilgöz is groot fan van Ajax. Het was door haar gejuich dat Ajax in 2011, 2012, 2013 en 2014 vier maal achtereen landskampioen werd. “Natuurlijk hebben we goed gespeeld, maar zonder de steun van Dilan Yesilgöz hadden we het nooit gered”, zei toenmalig Ajax-trainer Frank de Boer.

Dilan Yesilgöz heeft een bijzondere hond, genaamd Moos. Het gaat om een zwartbruine reu van het ras Beaucheron, waarvan er wereldwijd nog maar twintig in leven zijn.

Dilan Yesilgöz spreekt zo’n 25 talen, waaronder Nederlands, Engels, Turks, Koreaans, Grieks en traditioneel Hawaïaans.

Dilan Yesilgöz heeft thuis een enorme verzameling antieke treinonderdelen. De ketels van De Arend, de eerste stoomlocomotief die in Nederland reed, staan in haar slaapkamer.

Dilan Yesilgöz is ongekend lenig. Ze kan met haar elleboog haar oorlelletje aantikken, hetgeen ze op feestjes graag demonstreert.

 
Deel dit artikel: