23 ℃

Wie heeft de nieuwe lockdown veroorzaakt?

Foto: YT CC

Na de persconferentie van zaterdagavond, waarin demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge een nieuwe lockdown aankondigden, komt de onvermijdelijke schuldvraag: wie heeft de nieuwe lockdown veroorzaakt? Wij peilden de meningen.

Peter van der Tol (37), heftruckchauffeur: “Ik snap het verband tussen oorzaak en gevolg niet, dus volgens mij zijn Rutte en De Jonge de schuldigen. Logisch toch? Als Rutte en De Jonge er niet waren geweest, hadden ze geen persconferentie kunnen geven en was er dus ook geen lockdown. Zo werkt dat in mijn simpele hoofd.”

Marjetta Makreel (41), natuurgenezeres: “Ik roep al maanden om meer liefde en verbinding. Dat is de enige manier om uit deze crisis te komen. Toch voel ik nog zóveel negatieve energie in de samenleving. Tja, dan geeft het universum je dus een lockdown.”

Ricardo Bossebeld (51), lasser: “Wie de schuldige is? Geen idee. Ik in ieder geval niet. Ik heb me aan geen enkele maatregel gehouden, dus aan mij ligt het zeker niet. Ik heb me niet eens laten vaccineren, want ik wil met dat hele virus niks te maken hebben. Dus kijk mij er niet op aan.”

 
Deel dit artikel: