WhatsApp introduceert nieuwe berichtenoptie: ‘Minder lezen’

WhatsApp introduceert nieuwe berichtenoptie: ‘Minder lezen’
Foto: Ground Picture / Shutterstock.com

Gebruikers van WhatsApp kunnen voortaan hun ontvangen berichten inkorten door gebruik te maken van de optie ‘Minder lezen’. Meta – het bedrijf achter WhatsApp – hoopt dat de nieuwe berichtenoptie leidt tot efficiëntere en fijnere communicatie tussen gebruikers.

“We leven in een wereld waarin de meeste mensen het verschrikkelijk vinden om te lezen”, vertelt een woordvoerder van Meta. “Daarom besloten we eerder al om een functie te ontwikkelen waarin berichten via spraak naar elkaar verstuurd kunnen worden. Uit recent klanttevredenheidsonderzoek blijkt echter dat deze functie de diepgewortelde leeshaat van gebruikers niet wegneemt. We hopen daarom dat de ‘Minder lezen’-optie het gebruik van WhatsApp nog makkelijker en toegankelijker maakt.”

Bert van den Zanden (62) uit Hilvarenbeek is een van de velen die dolblij zijn met de nieuwe berichtenoptie: “Mijn echtgenote Marja (59) stuurt mij altijd ellenlange tekstberichten, omdat ze niet snapt hoe spraakmemo’s werken. Dan schrijft ze bijvoorbeeld: ‘Hoi Bert, ik ben nu bij de supermarkt. Heb je nog iets nodig?’ Vreselijk om steeds zo’n boekwerk te ontvangen. Nu kan ik gelukkig meteen op ‘Minder lezen’ klikken, waarna het bericht wordt ingekort naar: ‘Hoi Bert’. Zo’n beknopt bericht verlaagt mijn irritatie onmiddellijk en zorgt er zelfs voor dat ik ‘Hoi’ terugzeg.”

 
Deel dit artikel: