WhatsApp buurtpreventie verhoogt waakzaamheid na Noord-Koreaanse raketproeven

Foto: Dafinchi / Shutterstock.com

Na de Noord-Koreaanse proeflanceringen met langeafstandsraketten zijn ook in ons land extra veiligheidsmaatregelen genomen. Verschillende WhatsApp buurtpreventiegroepen melden dat ze de komende tijd extra alert zullen zijn.

Noord-Korea lanceerde in de afgelopen week verschillende ballistische raketten. Dat is aanleiding voor de buurtwacht Meppel-Noord om het het dreigingsniveau in de wijk op te schalen. “De Noord-Koreaanse proeflanceringen zijn zorgelijk. Om die reden is besloten om de nachtelijke patrouilles in de wijk te intensiveren”, zegt commandant Richard Woenders.

Woenders verwacht niet dat Meppel-Noord een primair doelwit is van het Noord-Koreaanse regime. “Maar”, waarschuwt hij, “als het gaat om de veiligheid van onze buurtbewoners, dan kunnen wij geen enkel risico nemen.”

Woenders noemt een eventuele aanval van Noord-Korea op Meppel-Noord ‘zeer onverstandig’: “Onze buurtwacht is uitgerust met moderne communicatiemiddelen, waarmee wij elke verdachte beweging vroegtijdig kunnen waarnemen. Onze buurtwachters staan via WhatsApp voortdurend met elkaar in contact. Kim Jong-un weet dat donders goed.”