18 ℃

Wetenschappers presenteren eerste foto van zwart gat

Het is wetenschappers gelukt om een foto te maken van een zwart gat. De wetenschappers spreken van een belangrijke mijlpaal in de sterrenkunde.

Foto: Niet de NASA / Nieuwspaal

Op acht locaties over de hele wereld werden radiotelescopen een week lang op elkaar afgestemd. Samen maakten ze het beeld van een enorm zwart gat dat zich bevindt in het sterrenstelsel Messier 87, op z’n 55 miljoen lichtjaar afstand van de aarde. Een zwart gat is een gebied met zo veel zwaartekracht dat het alle materie uit de omgeving opslokt, zelfs lichtdeeltjes.

In verband met beeldrechten is op deze foto niet het zwarte gat te zien. Dat was te duur. U ziet een onscherp en zeer sterk uitvergroot oog van een panter. Zo krijgt u toch een idee. Wij hadden het ook graag anders gezien. Trouwens, u bent nog te beroerd om dit artikel daadwerkelijk te lezen voordat u ongeïnformeerd uw reactie op Facebook kotst, laat staan dat u bereid bent om voor deze website te betalen. U heeft dus sowieso geen recht om eisen te stellen. Wat dacht u dan? Dat u alles maar gratis kunt krijgen? Nee, zo zit de wereld niet in elkaar en dat weet u donders goed. Kom nou.

 
Deel dit artikel: