14 ℃

Wetenschappers geschokt: “Oermens droeg écht bont”

Wetenschappers geschokt: “Oermens droeg écht bont”
Foto: Frantic00 / Shutterstock.com

De oermens was in de prehistorie niet zo diervriendelijk als tot nu toe werd gedacht. Wetenschappers hebben bewijs gevonden waaruit zou blijken dat de oermens echt bont droeg. De ontdekking valt slecht bij dierenliefhebbers.

Een team van wetenschappers onderzocht recent opgegraven overblijfselen uit de oertijd. In Zuid-Duitsland werden de resten gevonden van een man die circa zesduizend jaar geleden leefde. Uit onderzoek blijkt dat de man gekleed ging in een jas van nertsenbont.

Dierenrechtenorganisatie Bestiam Justitia heeft met afschuw gereageerd. “Deze vondsten tonen aan dat de mens al in de prehistorie ongekend wreed was. Deze oermens droeg kleding van echt bont, terwijl er ook in die tijd al prima imitatiebont was”, zegt woordvoerster Kim Adelborst. “Er zijn neanderthalers gevonden die kleding maakten van bladeren en mos. Maar kennelijk vonden sommige oerhufters het nodig om dieren te doden, puur voor hun eigen comfort. Walgelijk.”

Adelborst roept dierenliefhebbers op om zich van hun prehistorische voorouders te distantiëren. Zelf wil ze geen contact meer.

 
Deel dit artikel: