19 ℃

Wetenschappers: “Coronavirus onder de indruk van coronalied”

Foto: Featureflash Photo Agency / Muss / Shutterstock.com

Het coronalied dat door meer dan 100 Nederlandse artiesten werd gemaakt lijkt inderdaad te werken. Artsen melden dat het virus diep onder de indruk is van het lied.

Het coronalied, met de titel ‘Zon’, werd maandagavond officieel onthuld. Meer dan 100 Nederlandse artiesten, influencers en BN’ers werkten er aan mee. Hun bedoeling is om het coronavirus letterlijk de wereld uit te zingen. En dat lijkt te werken.

In het laboratorium van viroloog Eric Stammelhuis is het effect van het coronalied onderzocht. “De resultaten mogen we gerust verbluffend noemen”, aldus de arts. “Nadat we het virus hadden blootgesteld aan het coronalied, zagen we direct een afname van het aantal levende coronadeeltjes. Het blijkt dat het coronavirus niet ongevoelig is voor de zang van Gordon, Leontien Borsato en een zooitje influencers. Dit helpt echt.”

Stammelhuis is trots op de inzet van de BN’ers in de strijd tegen corona: “Het is ons nog niet gelukt om een vaccin te ontwikkelen, maar het coronalied zou weleens de oplossing kunnen zijn voor deze wereldwijde crisis. We zijn ontzettend blij dat onze BN’ers het coronavirus kapot willen zingen.”

“Eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd”, aldus de arts. “We doen ons best, maar wij zijn ook maar gewoon wetenschappers. Als het echt misgaat, zijn we toch afhankelijk van onze artiesten, BN’ers en influencers.”

 
Deel dit artikel: