Wetenschapper: “Mannen, stop met het knippen van uw neushaar!”

Foto: Lisa F. Young / Shutterstock.com

Wetenschappers hebben de aanval geopend op al te ijdele mannen die hun neusharen knippen. Het wordt steeds duidelijker dat mannen zwaarder getroffen worden door het coronavirus dan vrouwen. Eindelijk hebben wetenschappers de boosdoener gevonden: het vermaledijde neusharenschaartje.

Rachel Hades, een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van mannelijke hygiëne, is er heel duidelijk over: “De neusharen zijn bij mannen niet voor niets zo goed ontwikkeld. Mannen moesten vroeger jagen op de toendra’s, savannes en steppes. Om al het opstuivende zand niet rechtstreeks in de longen te laten verdwijnen, heeft de evolutie gezorgd voor een flinke haardos in de neusgaten. Maar dit heeft wel tot gevolg dat de longen van de mannen door de jaren heen kwetsbaarder zijn geworden. Mannen hebben hun neusharen nodig ter protectie van hun tere longetjes.”

Voor al te ijdele metromannetjes die een flinke bos haar uit hun neus niet charmant vinden heeft Rachel Hades nog een gouden tip: “Doe er iets mee. Maak uw neushaar onderdeel van uw stijl. Neem bijvoorbeeld een neusharenpermanentje.”

 
Deel dit artikel: