16 ℃

Wetenschapper: “In 2150 is iedereen dood”

De huidige wereldbevolking zal in het jaar 2150 helemaal zijn uitgestorven. Dat zegt professor Theo Wieltjes, verbonden aan het Lelystad Institute for Climate Change. Zaken als hartfalen, ziektes en natuurrampen spelen daarbij een rol.

Foto: Dragon Images / Shutterstock.com

Wieltjes onderzocht statistieken over de afgelopen eeuwen en kwam tot een verontrustende conclusie. “Op basis van onze berekeningen zijn de vooruitzichten voor de huidige wereldbevolking uiterst somber. Als we nu niets doen, zal iedereen die nu leeft in het jaar 2150 dood zijn”, aldus de wetenschapper.

Een klein deel van de wereldbevolking zal volgens de onderzoekers overlijden aan natuurrampen ten gevolge van de klimaatverandering. De meerderheid zal sterven aan allerlei andere oorzaken, zoals vergaande veroudering, hartkwalen en eieren. Het aantal slachtoffers loopt alleen al deze eeuw in de miljarden. Uiteindelijk is er van de huidige generaties niemand meer over, zo verwachten de wetenschappers.

Wieltjes dringt aan op maatregelen om het tij te keren. “Het is nog niet te laat, maar dan moeten we snel handelen. De levens van ruim 7 miljard mensen staan op het spel.”

 
Deel dit artikel: