23 ℃

Westen houdt Rusland verantwoordelijk voor orkaan in Florida

Westen houdt Rusland verantwoordelijk voor orkaan in Florida
Foto: Fotokina / Shutterstock.com

Een dag na de verwoestende orkaan in Florida komt de onvermijdelijke schuldvraag. Wie is verantwoordelijk voor de orkaan die in de VS zoveel schade aanrichtte? De meeste westerse landen wijzen naar Rusland.

De orkaan Ian raasde woensdag met vernietigende kracht over Florida en zorgde daar voor catastrofale overstromingen. De wind in Florida is inmiddels weer wat afgezwakt, maar de orkaan is nog steeds niet opgeëist. In de Verenigde Staten wordt volop gespeculeerd over wie er achter de orkaan zit. Volgens correspondent Mark Vierkinnen wijzen de meeste signalen in de richting van Rusland.

“Deze orkaan komt in de huidige geopolitieke situatie niet als een verrassing”, aldus Vierkinnen. “De verstandhoudingen tussen de VS en Rusland bevinden zich momenteel op een historisch dieptepunt. President Biden zegde dinsdag nog een nieuw militair steunpakket toe aan Oekraïne en een dag later werd Florida getroffen door een orkaan. Toeval? Ik denk het niet. Een orkaan is een prima middel om de Amerikaanse infrastructuur te ontwrichten en Poetin heeft daar alle belang bij.”

President Biden is woedend over de orkaan. In een toespraak zei Biden dat ‘alles in het werk zal worden gesteld om de schuldigen te achterhalen en te berechten’.

 
Deel dit artikel: