17 ℃

Wesley (19) was vorige week nog relschopper, nu is hij hersenchirurg

Foto: Xmee / Shutterstock.com

Vorige week werd ons land opgeschrikt door avondklokrellen. In diverse steden trokken jongeren de straat op om te plunderen en te vechten met de politie. Daarna werd het rustig op straat. Wat doen de relschoppers nu?

De 19-jarige Wesley deed mee aan de rellen in Rotterdam. “Ik heb stenen gegooid naar de politie en winkels vernield”, geeft hij toe. “Achteraf bezien ben ik er niet trots op hoor. Ik liet me opjutten door mijn vrienden. En het was ook een stukje verveling, denk ik.”

Afgelopen maandag gooide hij het roer om: “Ik vond zelf ook dat ik verkeerd bezig was. Ik wil de iets van mijn leven maken. Dezelfde avond heb ik me aangemeld voor een workshop hersenchirurgie.”

Inmiddels is Wesley al drie dagen werkzaam op de afdeling neurologie van het ziekenhuis. “Ik opereer mensen die bijvoorbeeld een tumor in hun hoofd hebben. Het is superleuk werk en ik heb nu echt het gevoel dat ik iets goeds doe. En ik verdien er best lekker mee. Dat is ook mijn boodschap aan andere jongeren: je kunt veel meer dan je zelf denkt, als je het maar probeert.”

 
Deel dit artikel: