14 ℃

Wesley Sneijder stopt

Voetballer Wesley Sneijder stopt bij het Nederlands Elftal. Sneijder heeft dat besloten na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman. De coach wil met het Nederlands Elftal een andere weg inslaan.

Foto: YT CC

Sneijder had bijna vijftien jaar een vaste plek in het Nederlands Elftal. “Ik begrijp dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek”, aldus de 33-jarige middenvelder.

Voetbalanalist René Steetsel noemt het vertrek van Sneijder verstandig. “Sneijder had de laatste jaren voortdurend jeuk. Op den duur gaan je prestaties op het veld daaronder lijden. Je kunt op topniveau niet steeds blijven krabben. Dan krab je je hele huid open”, aldus Steetsel.

Volgens de voetbalanalist ligt er voor Sneijder wellicht nog een rol langs de zijlijn. “Hij heeft veel ervaring bij het Nederlands Elftal. Jongere spelers zouden veel van hem kunnen leren. Niet alleen over tactiek en balbeheersing, maar ook over jeuk. Er zijn tegenwoordig prima middelen op de markt waarmee je dat kunt bestrijden.”

 
Deel dit artikel: