16 ℃

Wesley (21): “Overheid houdt geen rekening met mensen die knalvuurwerk echt nodig hebben”

Wesley (21): “Overheid houdt geen rekening met mensen die knalvuurwerk echt nodig hebben”
Foto: Infinitum Produx / Shutterstock.com

ALMERE - Niet iedereen weet het, maar knalvuurwerk zoals rotjes is in ons land al drie jaar verboden. De 21-jarige Wesley Joerse vindt dat de overheid een uitzondering moet maken voor mensen die om psychologische redenen niet zonder knalvuurwerk kunnen.

Sinds december 2020 geldt in ons land een verbod op knalvuurwerk. Wesley Joersen uit Almere is het daar niet mee eens. “Het kabinet houdt totaal geen rekening met mensen die knalvuurwerk nodig hebben. Ik steek die kanonslagen niet af voor de lol. Knalvuurwerk geeft me de kans om gehoord te worden”, zegt de 21-jarige magazijnmedewerker.

Door het verbod op knalvuurwerk is Wesley in een existentiële crisis beland: “Ik heb geen bijzondere carrière, geen talent en geen opleiding. Dankzij vuurwerk kan ik me toch laten gelden. Als iedereen de harde knal hoort die ik veroorzaakt heb, dan voelt het heel even alsof ik iets teweeg kan brengen. Alsof ik ertoe doe. Met die knal zeg ik eigenlijk: ‘kijk eens, ik besta!’. Als dat niet meer mag, wie ben ik dan nog?”

 
Deel dit artikel: