21 ℃

Wesley (17) groeide op bij tokkie-ouders

Naar schatting tweehonderdduizend kinderen in Nederland hebben asociale ouders. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Toch is er maar weinig aandacht voor deze groep. Ook Wesley (17) groeide op bij tokkie-ouders. Hierdoor heeft hij een enorme maatschappelijke achterstand.

Wesley-groeide-op-bij-tokkie-ouders

Foto: iStockPhoto / Getty Images / Nieuwspaal

Voor het eerst durft Wesley Gonkers openlijk over zijn asociale achtergrond te praten. “Ik schaam me voor mijn ouders”, geeft hij toe. “Mijn vader heeft het IQ van een zebra. Hij heeft overal een mening over, die nergens op gebaseerd is. Premier Rutte, asielzoekers, de brandstofprijzen, Zwarte Piet… mijn vader wordt overal boos om. En als je met hem in discussie gaat wordt hij agressief. Zo komt hij aan zijn strafblad.”

Wesley is ook niet bepaald trots op zijn moeder. “Ze rookt zelfgedraaide sigaretten, drinkt Aldi-wijn en kan amper een fatsoenlijke Nederlandse zin schrijven. Stijl heeft ze ook al niet. Het hele huis staat vol met Xenos-boeddha’s en zogenaamd filosofische spreuken op canvas”, zegt Wesley, terwijl hij een hapje neemt van zijn Knorr Wereldgerecht. “Avondeten, noemt mijn moeder dit.”

 
Deel dit artikel: