13 ℃

Wesley had gratis bier voor PVV-stemmers

Foto: Osobystist / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Wie bij de gemeenteraadsverkiezingen op de PVV stemde, mocht bij Wesley Mottens gratis een blik Schultenbräu komen halen. Wesley wilde PVV-stemmers op die manier bedanken voor hun steun.

De kofferbak van zijn Volkswagen Golf was van boven tot onder gevuld met blikken Schultenbräu. “Halve liters”, glimlacht hij. “Ik kom minstens twee keer in de week bij de Aldi. Speciaal voor de verkiezingen had ik de dubbele hoeveelheid ingeslagen.”

Naast een fervent bierdrinker is Wesley een fanatieke supporter van de PVV. Hij snapt de belangstelling voor zijn uitdeelactie. “Van andere partijen krijg je alleen maar saaie debatten, loze beloften en een hoop geouwehoer. Daar zit niemand op te wachten. De mensen willen bier.”

Wesley is in het dagelijks leven heftruckchauffeur, maar speciaal voor de verkiezingen nam hij een vrije dag. Vanaf zeven uur ’s ochtends mochten PVV-stemmers hun bier bij hem ophalen. Kiezers konden met een foto van hun stembiljet aantonen dat ze voor de PVV gekozen hadden.

Met een blik Schultenbräu trok Wesley de nog zwevende kiezers over de streep: “Als je op de PVV stemt krijg je een blik bier van me, anders niet. Nou, dan is de keuze snel gemaakt, lijkt me.”

 
Deel dit artikel: