13 ℃

Wesley (28) eet zijn frikandellen niet meer uit plastic bakjes: “Ik ga nu vol voor een gezonde planeet”

Wesley (28) eet zijn frikandellen niet meer uit plastic bakjes: “Ik ga nu vol voor een gezonde planeet”
Foto: Mariyaermolaeva / MyImages - Micha / Shutterstock.com

De 28-jarige Wesley Kleidink eet nog steeds zijn dagelijkse frikandelletje, maar niet meer uit een plastic bakje. “Die tijd is geweest. Voor mij geen plastic meer. Ik eet mijn frikandellen nu zo uit de hand. Dat is mijn bijdrage aan een schone en gezonde planeet”, vertelt hij.

Al jaren haalt Wesley zijn dagelijkse frikandel bij snackback De Smulkeizer. “Vroeger at ik ze altijd uit zo’n langwerpig plastic bakje. Ik dacht er niet bij na. Nu weet ik wel beter”, zegt hij. “Al dat plastic kan in het milieu belanden. Vervolgens ontstaan allerlei microplastics die weer in ons lichaam terecht kunnen komen. Dat kan toch nooit gezond zijn?”

Twee weken geleden gooide Wesley het roer om: “Mijn frikandellen eet ik nu direct uit de hand. Voor het milieu. En dat gaat eigenlijk net zo goed. Na een week was ik er al helemaal aan gewend.”

Wesley neemt een hap uit zijn tweede frikandel XXL en staart voor zich uit. Er loopt een traan uit zijn ooghoek. “Ik moet ineens aan mijn kinderen denken”, zegt hij geëmotioneerd. “Ik heb er twee, Dilano en Damian. Soms denk ik weleens na over hun toekomst. Ik gun ze een leefbare, gezonde wereld, snap je? Daarom krijgen ze nu elke dag plasticvrije snacks. Frikandellen, kipcorns en mexicano’s, zo uit het vuistje. Als vader wil je het allerbeste voor je kind. Ja toch?”

 
Deel dit artikel: