Werknemers Drents Slavernijmuseum in opstand: “Lange dagen en laag salaris”

Werknemers Drents Slavernijmuseum in opstand: “Lange dagen en laag salaris”
Foto: Noli chucky jake / Shutterstock.com

MEPPEL - Werknemers van het Drents Slavernijmuseum in Meppel zijn in opstand gekomen tegen de directie. De werknemers klagen onder meer over het salaris en de lange werkdagen. 

Vanmorgen om 08:00 uur legden de werknemers van het Drents Slavernijmuseum het werk neer. Ze willen meer loon en betere werkomstandigheden. Volgens de medewerkers worden ze gedwongen om twaalf tot veertien uur per dag te werken voor het minimumloon. Wie commentaar heeft, wordt hard gestraft.

De medewerkers van het Drents Slavernijmuseum moeten van vroeg tot laat met loodzware museumstukken slepen, of urenlang als suppoost op hun benen staan. “Er zijn werknemers die aan het zware werk rugproblemen hebben overgehouden. Maar ondanks de pijn worden ze gedwongen om door te werken”, zegt een medewerker.

De opstand komt op een ongelukkig moment, omdat juist vandaag een beslissing wordt genomen over de toekomst van een Nationaal Slavernijmuseum. Het Drents Slavernijmuseum won vorig jaar nog een prijs voor de indrukwekkende en realistische wijze waarop het Drentse slavernijverleden wordt weergegeven.

 
Deel dit artikel: