Werkloze man staat elke dag om 16:00 uur op en zegt door avondklok geen leven meer te hebben

Foto: Dawn Gilfillan / Shutterstock.com / Thestarman / Pixabay

De 48-jarige Patrick Beiers zit sinds een een jaartje of vijftien ‘in between jobs’. Hij heeft daardoor een geheel eigen dagritme ontwikkeld en zegt dat de avondklok hem al zijn levensvreugde ontneemt.

We spreken Patrick Beiers rond 16:45 uur in de middag. “Ik was een beetje moe dus heb een beetje uitgeslapen. Maar normaal gesproken sta ik om stipt om 16:00 uur op. Ik ben nu eenmaal een man van de klok. Ik vind discipline heel erg belangrijk”, vertelt hij.

Maar juist dit gedisciplineerde leven van Patrick staat door de avondklok volledig op zijn kop: “Ik begin de dag rustig met een uurtje Netflix, daarna plaats ik een tosti in de magnetron en vervolgens rook ik een jointje om niet te overprikkeld te raken. Dan ga ik wat gamen en rond 20:30 uur neem ik de hoognodige lichaamsbeweging door naar de snackbar aan het eind van de straat te wandelen en een hapje te eten. Nou, dan is het dus al 21:00 uur. Dat betekent dat ik vanaf dat moment dus geen enkele vrijheid meer heb. En daarom zou ik heel graag aan de heer Rutte willen vragen: wanneer moet ik nu in hemelsnaam mijn wiet kopen?”

 
Deel dit artikel: