23 ℃

Werkloze Britse man vindt na 73 jaar eindelijk een baan

Werkloze Britse man vindt na 73 jaar eindelijk een baan
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Anna Moskvina / Shutterstock.com

Hoopgevend nieuws voor mensen die al lang werkloos zijn. Een man uit Engeland is er na 73 jaar werkloosheid alsnog in geslaagd om een baan te vinden.

De 73-jarige Charles studeerde op jonge leeftijd antropologie aan de universiteit van Cambridge. Hij rondde de studie met succes af, maar nam daarna nooit de moeite om te solliciteren. Na zijn diensttijd leefde de man meer dan een halve eeuw van een uitkering, tot hij deze week per toeval een baan kreeg aangeboden.

Volgens arbeidscoach Bert Achtbenen komt het zelden voor dat mensen na zo’n lange periode van werkloosheid alsnog een baan vinden: “Als je al 73 bent en nog nooit een baan hebt gehad, heb je natuurlijk heel wat uit te leggen. Het is mooi dat hij op zijn leeftijd alsnog een kans krijgt.”

In Engeland is de man inmiddels groot nieuws. De meeste Britten vinden het goed dat de man na 73 jaar alsnog aan het werk gaat. Toch klinkt er ook kritiek. De man zou de baan namelijk niet te danken hebben aan zijn capaciteiten, hij zou de baan min of meer toevallig via zijn moeder hebben gekregen.

 
Deel dit artikel: