16 ℃

Werkgever stelt ‘beste wensen’ van Marjan niet op prijs: “Verklaar je nader, Marjan”

Werkgever stelt ‘beste wensen’ van Marjan niet op prijs: “Verklaar je nader, Marjan”
Foto: Chameleons Eye / Shutterstock.com

DRUNEN - Toen Marjan Veldhuizen (37) uit Drunen afgelopen maandag weer op haar werk verscheen, deed ze haar werkgever de beste wensen voor 2024. In plaats van de beste wensen terug te geven, kwam haar baas met een zakelijke reactie: “Verklaar je nader, Marjan.” Omdat Marjan dat tot op de dag van vandaag niet heeft gedaan, hangt ontslag nu als een donkere wolk boven haar hoofd.

“Sinds het voorval ga ik met buikpijn en veel spanning naar mijn werk”, bekent Marjan. “Mijn werkgever vraagt mij elke dag op gefrustreerde toon wat mijn beste wensen precies inhouden en waarom hij ze zo nodig van mij moest ontvangen. Ik weet niet zo goed wat ik daarop moet antwoorden.” ]

“Misschien zei ik het wel zonder erbij na te denken”, reflecteert Marjan. “Gewoon zomaar, omdat iedereen dit om mij heen doet. Maar als ik dat tegen mijn baas zou zeggen, word ik op staande voet ontslagen. Wat ik ergens ook begrijp, want wat heeft hij aan zo’n gedachteloze meeloper als ik?”

Marjan heeft achteraf gezien enorm spijt van haar beste wensen: “Het is zo stom geweest van me. Ik wilde met een frisse energie weer op mijn werk verschijnen en aardig doen, maar dat heeft helemaal verkeerd uitgepakt. Ik had gewoon niks moeten zeggen, of hem hooguit de ‘goede wensen’ moeten doen. Meer dan dat verdient hij namelijk ook niet.”

Als Marjan na het weekend niet met een bevredigend antwoord op kantoor verschijnt, kan ze onverrichter zake weer naar huis.

 
Deel dit artikel: