Wereldleiders reageren geschokt op schandaal bij The Voice

Foto: ID1974 / Shutterstock.com

Vanuit de hele wereld stromen reacties binnen op de misstanden bij The Voice of Holland. Verschillende wereldleiders hebben inmiddels met afschuw gereageerd op de misstanden.

Het programma The Voice of Holland ligt onder vuur, nu naar buiten is gekomen dat orkestleider Jeroen Rietbergen ongepaste opmerkingen maakte richting enkele kandidaten. Ook in het buitenland beheerst dit nieuws de voorpagina’s van alle kranten. Wereldleiders reageren met afgrijzen op de misstanden bij The Voice of Holland.

“Het nieuws over de ongepaste opmerkingen van Jeroen Rietbergen is moeilijk te bevatten. Mede namens mijn vrouw Jill en de stafmedewerkers van het Witte Huis spreek ik mijn steun uit naar de slachtoffers van deze tragedie”, twittert de Amerikaanse president Joe Biden.

De Russische president Poetin heeft in een toespraak op de Russische staatstelevisie afkeurend op de misstanden gereageerd. “Onze relatie met het Westen staat onder druk, maar na de gruwelijkheden bij The Voice staan we zij aan zij. Rusland zal geen enkele moeite sparen om de slachtoffers bij te staan. Het recht zal zegevieren”, sprak Poetin.

Ook de vrij nieuwe Talibanregering in Afghanistan spreekt zich in duidelijke taal uit tegen de wantoestanden bij The Voice of Holland: “Vrouwen dienen met respect en eerbied te worden benaderd. Het gedrag van Rietbergen valt dan ook op geen enkele manier goed te praten. Zo ga je niet met vrouwen om”, aldus de Taliban.

 
Deel dit artikel: