Wereldleiders genieten van zonovergoten klimaattop in Glasgow

Foto: Paparazzza / CandyBox Images / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Tientallen wereldleiders zijn dit weekend naar Glasgow gevlogen om deel te nemen aan de klimaattop. In de Schotse stad, waar het op dit moment nog altijd zo’n 32 graden is, wordt gesproken over de vraag of extra maatregelen nodig zijn om de klimaatverandering tegen te gaan.

Op een terras in het centrum van Glasgow vond vanochtend al het eerste overleg plaats tussen de Franse president Macron, de Britse premier Johnson en onze demissionaire premier Rutte. “Het is heel leuk om weer bij elkaar te zijn. Zo vaak zien we elkaar niet, dus deze klimaattop is een mooie gelegenheid om weer even bij te praten”, aldus Rutte.

Het terras ligt aan de rivier Clyde, een plek waar elk najaar veel toeristen naartoe gaan om te genieten van de aangename temperatuur. “Boris (Johnson, red.) mag vanwege zijn huid niet te lang in de zon, maar met de andere regeringsleiders hebben we vanmorgen al heerlijk op het strand gelegen”, zei Rutte. “We gaan het straks ook nog hebben over de opwarming van de aarde. Dat is echt iets waar we ons zorgen over maken, maar nu genieten we er nog even van.”

 
Deel dit artikel: