21 ℃

Wereldberoemde foto van Rotterdam bijna 2 jaar oud

Tja, dit plaatje kennen we allemaal. De legendarische foto met de titel ‘Euromast vanuit de lucht 2015’ werd gemaakt door fotograaf Hanno Lans. Inmiddels is het fotokunstwerk wereldberoemd. Rotterdammers zijn maar wat trots op ‘hun’ foto.

Foto: Hanno Lans – Euromast – CC

Fotograaf Hanno Lans bracht zijn camera bijna twee jaar geleden naar grote hoogte. Daar maakte hij de adembenemende foto van de Rotterdamse skyline. Op de achtergrond de Maasbrug en Het Park, de Euromast prominent op de voorgrond. Die imposante toren was mogelijk ook de inspiratie voor de titel die de kunstenaar aan het beeldwerk gaf: ‘Euromast vanuit de lucht 2015’. Het getal in de titel heeft mogelijk te maken met het jaar waarin de foto werd gemaakt.

De afbeelding ging de hele wereld over. Fotografieliefhebbers uit talloze landen hebben de foto inmiddels mogen bewonderen. Toonaangevende websites als Wikipedia hebben het kunstwerk permanent in de collectie. “Het is de fotograaf gelukt om de verticale lijnen van de hoogbouw, de natuurpracht en de ijzingwekkende hoogte van de toren in één beeld te vangen. Bijzonder knap”, aldus kunstcriticus Allard Meaudisté.

Het werk ‘Euromast vanuit de lucht 2015’ is genomineerd voor de lijst Rotterdams Fotografisch Erfgoed.

 
Deel dit artikel: