18 ℃

Wereldberoemd Hollywood-bord na 100 jaar nog steeds hard nodig

Wereldberoemd Hollywood-bord na 100 jaar nog steeds hard nodig
Foto: Gerry Matthews / Shutterstock.com

LOS ANGELES - Het wereldberoemde bord op de heuvel nabij de Amerikaanse filmwijk Hollywood is precies honderd jaar oud. De letters werden destijds geplaatst om straalbezopen beroemdheden eraan te herinneren waar ze wonen.

Omdat acteurs regelmatig hun adres vergaten, besloot het stadsbestuur in 1923 om een geheugensteuntje te plaatsen. Ook nu is het beroemde Hollywood-bord nog steeds nodig. “Het gebruik van drank en drugs onder beroemdheden is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Ik noem een Britney Spears en een Drew Barrymore. Zonder dit bord zouden ze geen idee hebben waar ze zijn”, zegt showbizzverslaggever Diana Kommers.

De witte letters zijn maar liefst dertien meter hoog. Omdat ze op een heuvel staan, zijn ze vanaf grote afstand te zien. Ook dat is niet voor niets, weet Kommers: “Het gebeurt regelmatig dat beroemdheden door de dope totaal de weg kwijt zijn. Ze hoeven dan alleen maar te kijken waar de letters staan waar ze naartoe moeten. Zo komen ze meestal wel weer thuis.”

 
Deel dit artikel: