18 ℃

Wereld opgelucht: inpakvandaal Christo overleden

Foto: 360b / Shutterstock.com

Inpakvandaal Christo is op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens sommige kunstsnobs was Christo een belangrijke en baanbrekende kunstenaar. Maar voor de gewone, hardwerkende burger was het vooral een irritante inpakvandaal die met zijn inpakwoede op elk moment kon toeslaan.

Zo ook voor thuiszorg-medewerker Miriam Toorop uit Surhuisterveen. Als we haar vragen naar haar ervaring met Christo komt de stoom nog steeds uit haar oren.

“Ik weet het nog als de dag van gisteren,” fulmineert Miriam. “Het was op een winderige maandagmiddag in 2012. Ik had net mijn een-na-laatste cliënt van de dag verzorgd en lag flink achter op schema, dus ik had ontiegelijke haast. Maar groot was mijn verbazing toen ik mijn auto aantrof in zwart plastic. Ik ben anderhalf uur bezig geweest om mijn auto weer rijklaar te maken. Buiten het gelijktijdig overlijden van mijn ouders door een ongeluk met een heteluchtballon is dit het meest traumatische wat ik in mijn leven heb meegemaakt.”

Foto: Adam Betterton / Shutterstock.com

Het zit Mirjam nog steeds heel erg hoog. “Ik gun iedereen zijn hobby. Iedereen mag van mij in zijn vrije tijd kunstenaartje spelen. Maar als dat over de ruggen gaat van eerbare en hardwerkende burgers is wat mij betreft de grens bereikt. Wat een hufter.”

 
Deel dit artikel: