Wereld neemt huilend afscheid van 2021: “Waarschijnlijk nu al heimwee naar fantastisch jaar”

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Land voor land neemt de wereld afscheid van het jaar 2021. Australië was een van de eerste landen waar de jaarwisseling plaatsvond. In Sydney werd 2021 uitgeluid met een vuurwerkshow bij het iconische operagebouw. Veel Australiërs huilden tranen met tuiten.

Volgens jaarwisselingscoach Mark ter Vorst vinden mensen het moeilijk om het geweldige jaar 2021 achter zich te laten. “Mensen zijn duidelijk emotioneler dan in voorgaande jaren”, stelt hij vast. “Bij de jaarwisseling een traantje wegpinken is normaal, maar deze keer zie je grote groepen mensen tranen met tuiten huilen. Waarschijnlijk is dit een uiting van acute heimwee naar het heerlijke jaar 2021. Een jaar zonder rampen en ellende. Weinig jaren zijn zo voorspoedig verlopen als 2021 en dus zijn mensen emotioneel.”

Ter Vorst raadt Nederlanders aan om nog even heel bewust te genieten van de laatste uurtjes van 2021: “Als coach wil ik natuurlijk geen doemdenker zijn, maar mijn gevoel zegt dat het niet snel beter gaat worden dan afgelopen jaar. Koester dus alle mooie dingen en laat de traantjes van geluk voor zo’n gezegend jaar rustig vloeien rond middernacht.”

 
Deel dit artikel: