Wereld leeft mee met Verenigde Staten

Na de inauguratie komen uit de hele wereld steunbetuigingen binnen voor het Amerikaanse volk. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van dit drama”, laten wereldleiders weten in een gezamenlijke verklaring.

donald-trump-bw

Foto: iStockPhoto – Getty Images

De Verenigde Staten werden vrijdag om 12:00 uur plaatselijke tijd getroffen door een inauguratie. Verschillende hoogwaardigheidsbekleders hebben direct na de ramp hun medeleven betuigd. De Duitse bondskanselier Merkel noemt de gebeurtenissen een nachtmerrie. “Deze inauguratie was gericht tegen de mensheid, democratie en vrijheden waar wij voor staan. Wij, jullie Duitse vrienden, huilen met jullie mee”, aldus de bondskanselier.

Ook in de showbizzwereld is geschokt op de gebeurtenissen gereageerd. “Een gitzwarte dag voor Amerika en voor de wereld. Haat zal nooit overwinnen. Liefde is sterker”, zei acteur Miguel Ferrer.

Direct na de inauguratie zochten Amerikanen steun bij elkaar. In Washington was een emotionele bijeenkomst, waarbij ook oud-president Barack Obama aanwezig was. Donald Trump regeert later vanavond via Twitter.

 
Deel dit artikel: