16 ℃

Wereld kijkt uit naar clash tussen twee grootheden: “Messi is de Noppert van Zuid-Amerika”

Wereld kijkt uit naar clash tussen twee grootheden: “Messi is de Noppert van Zuid-Amerika”
Foto: Sbonsi / Shutterstock.com / YT CC

De hele wereld kijkt met spanning uit naar de tweestrijd tussen twee voetballegendes. De wedstrijd Nederland-Argentinië kan voor eens en altijd bepalen wie de beste voetballer ooit wordt: de warmbloedige Lionel Messi of de onderkoelde Andries Noppert.

Het klinkt onwaarschijnlijk maar, toch is het een feit: De twee grootste legendes uit het hedendaagse voetbal staan vandaag voor het eerst tegenover elkaar. Dat geeft de wedstrijd Nederland-Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar volgens voetbaljournalist Sjoerd Valentijn extra cachet: “Twee grootheden uit het voetbal die elkaar pas op latere leeftijd treffen is een unicum. Daar smult de hele wereld van.”

Volgens Sjoerd Valentijn is de clash van deze twee spelers ook bijzonder, omdat de gemiddelde Europeaan weinig weet van Lionel Messi: “In Zuid-Amerika is deze kleine Argentijn een grootheid, maar de rest van de wereld kent hem amper. In het westen weet iedereen van de knappe redding die Noppert maakte tegen RKC en de penalty die hij knap uit zijn doel rammelde tegen Volendam. Maar de carrière van de Argentijn Messi is volledig langs ons heengegaan.”

Toch vindt Sjoerd Valentijn het terecht dat er over een ware clash wordt gesproken: “Messi mag dan relatief onbekend zijn, hij is echt een goede voetballer. Ik vind het dan ook volkomen terecht dat Messi de Noppert van Zuid-Amerika wordt genoemd.”

 
Deel dit artikel: