Alles Komt Goed

Wereld diep onder de indruk van televisiespektakel ‘The Passion’

Foto: Akramalrasny / Shutterstock.com

Omroep KRO-NCRV ontvangt vanuit de hele wereld dankbetuigingen voor de uitzending van ‘The Passion’. Het televisiespektakel werd donderdag voor de twaalfde keer uitgezonden. Thema van dit jaar was: ‘Alles Komt Goed’.

In Jeruzalem, waar het geweld tussen Palestijnen en de Israëlische politie flink is opgelaaid, kwam de boodschap van ‘The Passion’ precies op het goede moment. “Er zijn hier in de afgelopen dagen tientallen doden en honderden gewonden gevallen bij aanslagen en rellen. Dan is het fijn om te horen dat alles goedkomt. Dat stukje geruststelling van ‘The Passion’ is precies wat we nodig hadden”, zegt een inwoner van Jeruzalem.

Ook in Jemen, dat geteisterd wordt door oorlog en hongersnood, viel de boodschap van ‘The Passion’ in goede aarde. “Kinderen gaan hier dood van de honger, miljoenen mensen zijn gevlucht. Soms denk ik weleens: komt dit ooit nog goed? Maar nu weet ik het zeker. Alles komt goed. Ruud de Wild heeft dat beloofd”, aldus een Jemenitische vader.

In Oekraïne ging president Zelensky kort in op de uitzending van ‘The Passion’: “Ik ben heel blij dat KRO-NCRV dit jaar gekozen heeft voor het thema ‘Alles Komt Goed’. Want u mag van mij aannemen dat we er soms best even doorheen zitten hier. Het halve land ligt in puin en vijf, zes keer per dag klinkt het luchtalarm. Als een christelijke omroep vanuit het veilige Doetinchem dan eventjes vertelt dat alles goedkomt, slaap je toch een stuk lekkerder.”

 
Deel dit artikel: