16 ℃

Wendy van Dijk onthult grap: “Sigrid Kaag bestaat helemaal niet!”

Foto: RVD / Arenda Oomen / Flickr CC

Sigrid Kaag bestaat niet. Wat velen al dachten blijkt inderdaad de waarheid: ‘Sigrid Kaag’ is een typetje van Wendy van Dijk. De goedlachse presentatrice wist heel Nederland lang voor het lapje te houden.

Van Dijk, die Nederland al eerder liet lachen met haar typetjes ‘Ushi’ en ‘Dushi’, deed zich maandenlang voor als arrogante, ietwat wereldvreemde politica. Ze speelde haar rol zó goed, dat zelfs Kamerleden erin trapten. Slechts een paar politici hadden haar door.

Deze week ontstond ophef over het typetje, na een sketch die was uitgezonden bij de VPRO. Sommige kijkers namen de sketch serieus en dachten dat het om een documentaire ging. Daarom besloot Wendy van Dijk de grap zelf te verklappen.

Kamerleden kunnen smakelijk lachen om de geslaagde grap. “Hahahaha”, giert Kamerlid Mona Keijzer. “Ik had echt niets in de gaten! Ik dacht wel: zo’n elitair stuk vreten, dat bestaat toch niet? Nu snap ik het! Wat heeft Wendy dat goed gedaan zeg! Wat je met een paar valse tanden en een oud geschminkte kop al niet kunt doen!”

 
Deel dit artikel: